Víztisztító blog

2019.08.30 16:54
Tóth Richárd
Tóth Richárd
Mikor lett a világunk műanyag?

Bármerre nézel, műanyagok vesznek körül minket. De nemcsak az ásványvizes palackok, az üdítős flakonok vagy épp az ételtároló dobozok anyaga készül belőle: kutatások kimutatták, hogy mikroműanyagok formájában már a táplálékláncunkba is bekerültek. Ez azért elég rémisztő, ugye?

Rák, cukorbetegség, elhízás – csak néhány az üdítők és energiaitalok káros hatásai közül

Bár a PET palackokból is oldódhatnak káros anyagok az üdítőkbe, a palackokban lévő üdítők, illetve az energiaitalok egészségromboló hatásait sem szabad lebecsülnöd. Mert amíg a mikroműanyagok kisebb mértékben mérgeznek, addig a mesterséges cukrok fogyasztásának könnyedén halál lehet a vége.

Igaz vagy hamis: tényleg vannak gyógyszermaradványok az ivóvízben?

Nos, a válasz elsőre nem is olyan egyszerű, mint gondolnád. Mert vannak olyan esetek, amikor bekerülhetnek a vízbe a különböző gyógyszermaradványok és hormonok, de az nem biztos, hogy eljut a te poharadba is. Sőt! Mindjárt eláruljuk, hogy miért.

Azt hitted, hogy minden műanyag egyforma? Kicsit sem!

Fontos számodra az egészséged? Akkor nézd meg jól, hogy miben tárolod az ételed! Vannak ugyanis olyan műanyagok, amik rákkeltő hatásúak, de akadnak olyanok is, amik kicsit biztonságosabbak. Szeretnéd tudni, hogyan különböztetheted meg őket?

2019.07.31 19:14
Tóth Richárd
Tóth Richárd
Miért veszélyes az ólom a vízben?

Az emberi szervezetnek egyáltalán nincs szüksége ólomra. Az ólom és a vegyületei is mérgezőek, idegrendszeri károsodást és agyi elváltozásokat okoz. A mérgezést fokozza, hogy nem ürül ki a szervezetből, kumulálódik, tehát összegyűlik1Éppen ezért, ha ólommal szennyezett vizet iszunk, saját magunkat mérgezzük vele. 

2019.07.23 16:12
Tóth Richárd
Tóth Richárd
Tényleg jót tesz neked a lúgos víz?

Időről időre fellobban a parázs vita a lúgos víz körül: míg az egyik táborban csodaszerként aposztrofálják, és a rákmegelőző tulajdonságait emlegetik, addig a másik csapat az egészségügyi kockázataira hívja fel a figyelmet. Hogy is van ez?

A PET palackok nyomában – belefulladunk vagy időben észbe kapunk?

Elismert klímakutatók, környezetvédelemmel foglalkozó szakemberek és szervezetek már régóta kongatják a vészharangot, de úgy tűnik, hogy semmiből sem tanulunk. Becslések szerint ugyanis másodpercenként 20.000 db PET palackot vásárolnak a világon.

Vörös, viszket, vagy kiütéses a bőröd? Lehet, hogy Te is érzékeny vagy a vízben lévő klórra!

Észrevetted már magadon, hogy az otthoni hűsítő zuhany, esetleg a strandolás után kipirosodik a bőröd, és szárazabb lesz a szokásosnál? Esetleg kiütések is megjelentek rajtad? Ha a válaszod bármelyik kérdésre is igen, gyanakodj elsőként a klórra!

Víztisztító kontra ásványvíz – miért jobb a szűrt csapvíz, mint a palackos víz?

Úgy tűnik végérvényesen beköszöntött a nyár, a forróság, a kánikula. Ez nemcsak azt jelenti, hogy egyre több szabadtéri programra nyílik lehetőséged, hanem azt is, hogy muszáj pótolnod az elveszett folyadékmennyiséget.

[VIDEÓ] - A fordított ozmózis víszűrők működése

Ebben a rövid, 3 perces videóban a fordított ozmózis technológiát ismerheted meg közelebbről - egyszerű, érthető formában

2019.06.13 15:40
Tóth Richárd
Tóth Richárd
Hogyan válassz vízszűrőt? - 1. rész

Ha vízszűrési technológiáról van szó, előbb utóbb találkozik az ember két kifejezéssel: az aktív szénnel és a fordított ozmózissal. Többek között ezekről lesz szó.

Amit a vízszűrési technológiákról tudni érdemes

Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat az információkat, melyeket tudni érdemes a háztartási vízszűrési technológiákkal kapcsolatban

Webáruház készítés
olcsobbat.hu arradar.hu