Víztisztító blog

Igaz vagy hamis: tényleg vannak gyógyszermaradványok az ivóvízben?

Nos, a válasz elsőre nem is olyan egyszerű, mint gondolnád. Mert vannak olyan esetek, amikor bekerülhetnek a vízbe a különböző gyógyszermaradványok és hormonok, de az nem biztos, hogy eljut a te poharadba is. Sőt! Mindjárt eláruljuk, hogy miért.

A PET palackok nem csak a környezetünkre, de szervezetünkre is károsak lehetnek

Elismert klímakutatók, környezetvédelemmel foglalkozó szakemberek és szervezetek már régóta kongatják a vészharangot, de úgy tűnik, hogy semmiből sem tanulunk. Becslések szerint ugyanis másodpercenként 20.000 db PET palackot vásárolnak a világon.

2020.10.30 19:14
STENO
Miért veszélyes az ólom a vízben?

Az emberi szervezetnek egyáltalán nincs szüksége ólomra. Az ólom és a vegyületei is mérgezőek, idegrendszeri károsodást és agyi elváltozásokat okoz. A mérgezést fokozza, hogy nem ürül ki a szervezetből, kumulálódik, tehát összegyűlik1Éppen ezért, ha ólommal szennyezett vizet iszunk, saját magunkat mérgezzük vele.

Víztisztító kontra ásványvíz – miért jobb a szűrt csapvíz, mint a palackos víz?

Orvosi ajánlások alapján, egy 80kg-os középkorú embernek meg kell innia naponta majd' 3 liter folyadékot, lehetőleg vizet. A folyadékok pótlására ma már számtalan alternatíva létezik, a szakemberek mégis a vizet javasolják a túlcukrozott, tartósítószerekben, adalékanyagokban dúskáló üdítők, no meg az alkohol helyett. 

Vörös, viszket, vagy kiütéses a bőröd? Lehet, hogy Te is érzékeny vagy a vízben lévő klórra!

Észrevetted már magadon, hogy az otthoni hűsítő zuhany, esetleg a strandolás után kipirosodik a bőröd, és szárazabb lesz a szokásosnál? Esetleg kiütések is megjelentek rajtad? Ha a válaszod bármelyik kérdésre is igen, gyanakodj elsőként a klórra!

Ne dőlj be az áltudományos hülyeségeknek: a parlagfű nem gyógyítja a rákot és egyéb betegségeket!

Ahogy például a desztillált víz, a C-vitamin és az internet sötét bugyraiból felbukkanó és a virtuális szemétdombon teret kapó csodadoktorok sem. Ne kockáztasd tovább az egészséged téves információkkal és kuruzslókkal, főleg akkor, ha már megtörtént a baj!

Hidd el, neked is szükséged van a vízlágyításra

Mert a kemény víz bizony sok mosógép életét megkeseríti, ráadásként pedig még az élettartamát is lerövidíti. Úgyhogy, ha te sem vagy megelégedve a kimosott ruhák puhaságával, és nem szeretnél záros határidőn belül egy mosógépnyi kiadást is a nyakadba venni, eláruljuk, hogy mit tegyél.

Már a csapból is ez folyik? A hidrogénes víz nyomában

Néhány éve ütötte fel a fejét a hidrogénes vízhez kapcsolódó őrület: hívei váltig állítják, hogy szinte mindenre IS jó csodaszer, míg a tudományos világ képviselői kétkedve üdvözlik a vélt eredményeket. De kinek van vajon igaza?

2019.08.30 16:54
STENO
Mikor lett a világunk műanyag?

Bármerre nézel, műanyagok vesznek körül minket. De nemcsak az ásványvizes palackok, az üdítős flakonok vagy épp az ételtároló dobozok anyaga készül belőle: kutatások kimutatták, hogy mikroműanyagok formájában már a táplálékláncunkba is bekerültek. Ez azért elég rémisztő, ugye?

Rák, cukorbetegség, elhízás – csak néhány az üdítők és energiaitalok káros hatásai közül

Bár a PET palackokból is oldódhatnak káros anyagok az üdítőkbe, a palackokban lévő üdítők, illetve az energiaitalok egészségromboló hatásait sem szabad lebecsülnöd. Mert amíg a mikroműanyagok kisebb mértékben mérgeznek, addig a mesterséges cukrok fogyasztásának könnyedén halál lehet a vége.

Azt hitted, hogy minden műanyag egyforma? Kicsit sem!

Fontos számodra az egészséged? Akkor nézd meg jól, hogy miben tárolod az ételed! Vannak ugyanis olyan műanyagok, amik rákkeltő hatásúak, de akadnak olyanok is, amik kicsit biztonságosabbak. Szeretnéd tudni, hogyan különböztetheted meg őket?

Tényleg jót tesz neked a lúgos víz?

Időről időre fellobban a parázs vita a lúgos víz körül: míg az egyik táborban csodaszerként aposztrofálják, és a rákmegelőző tulajdonságait emlegetik, addig a másik csapat az egészségügyi kockázataira hívja fel a figyelmet. Hogy is van ez?

[VIDEÓ] - A fordított ozmózis víszűrők működése

Ebben a rövid, 3 perces videóban a fordított ozmózis technológiát ismerheted meg közelebbről - egyszerű, érthető formában

Hogyan válassz vízszűrőt? - 1. rész

Ha vízszűrési technológiáról van szó, előbb utóbb találkozik az ember két kifejezéssel: az aktív szénnel és a fordított ozmózissal. Többek között ezekről lesz szó.

Amit a vízszűrési technológiákról tudni érdemes

Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat az információkat, melyeket tudni érdemes a háztartási vízszűrési technológiákkal kapcsolatban

Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac shopmania.hu